Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштинській громаді вшанували двох воїнів. Відео

У Бурштинській громаді вшанували двох воїнів Новини

Напередодні Дня захисника України у Бурштинській громаді вшанували двох воїнів Андрія Білоуса та Віталія Воронку, що віддали свої життя захищаючи рідну землю. Анотаційні дошки було відкрито на фасаді ліцею, де колись навчалися герої. 

На подвір’ї Бурштинського ліцею №3 вшанували двох героїв – Андрія Білоуса та Віталія Воронку. Анотаційні дошки захисникам було встановлено та відкрито на фасаді навчального закладу. Андрій Білоус тут навчався, тут проходили його дитячі та юнацькі шкільні роки. Віталій Воронка не бурштинець, але у цьому ліцеї навчаються його діти, пам’ять про відвагу батька відтепер буде збережена у цій великій шкільній родині.

Андрій Білоус народився 19 січня 1977 року у місті Бурштині

Був одружений. У шлюбі з дружиною Тетяною народилося двоє синів. Працював на Бурштинській ТЕС, згодом закордоном. Звістку про початок повномасштабної війни почув в Іспанії. І не роздумуючи, повернувся в Україну, щоб захистити свою сім’ю та родину. Під час служби отримав звання старшого сержанта та був нагороджений хрестом 54-ї ОМБР. Мав позивний Хамза. Виконуючи військовий обов’язок в бою за Україну, загинув 1 березня 2024 року в у Донецькій області.

Вшанувати героя прийшли рідні та друзі Андрія.

Віталій Воронка народився 12 червня 1982 року в селі Колодіїв, Галицького району, Івано-Франківської області. Зростав у сім’ї де були ще молодші брат та сестра. У 80-х роках родина переїхала у село Сівка-Войнилівська Калуської громади, саме тут пройшли дитячі та юнацькі роки захисника. Працював на різних робітничих професіях в Україні та закордоном. Був одружений, мав сина та доньку.

На війну чоловіка мобілізували 13 лютого 2023 року. У лавах ЗСУ Віталій служив стрільцем, мав позивний співзвучний з прізвищем – «Ворон». 4 травня 2023 року в ході бойових дій поблизу населеного пункту Бахмут Віталій загинув, отримавши поранення, несумісні з життям.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua