Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківську відкрили новий навчальний рік міські заклади дозвілля. Відео

У Івано-Франківську відкрили новий навчальний рік міські заклади дозвілля Новини

Уже майже місяць, як триває новий навчальний рік. Поряд зі шкільним навчанням у Івано-Франківську активно розвивається позашкільне дозвілля. Гуртки різного спрямування дають можливість юним франківчанам розвивати свої таланти. 

Абсолютно безкоштовно та доступно у кожному мікрорайоні Івано-Франківська. Олександр Литвиненко – батько дівчинки, яка розвиває свій талант художника у Міському центрі дитячої та юнацької творчості. Батько каже, малювати Тетяна любила з дитинства. Викладачі гуртка добре розвивають її здібності та захохочують.

 «Ми ходимо сюди, їй подобається, вона малює. Щось подобається, щось не подобається. Але так вона в загальному задоволена. В мене вся кімната у картинах. Це такий юний художник, який обліплює всі стіни картинами», – розповідає батько вихованки гуртка малювання Міського центру дитячої та юнацької творчості Олександр Литвиненко.

І не лише малювати. У Міському центрі дитячої та юнацької творчості, що на Січових Стрільців можна вчитися танцювати, грати на музичних інструментах, розвивати акторську майстерність або вчитися створювати шедеври власними руками. Усьому цьому навчають педагоги та майстри своєї справи. Новий навчальний рік тут розпочався для майже двох тисяч дітей та підлітків.

«Міський центр дитячої та юнацької творчості – це заклад естетичного виховання. Гурточки у нас в основному це є хореографічного спрямування, образотворче мистецтво, декоративно-ужиткове мистецтво, музичний напрям, гуманітарний напрям діє, театрали. І вікова категорія, яку ми обслуговуємо – це фактично від 3 років до 21-го», – розповідає директорка Міського центру дитячої та юнацької творчості Ірина Волинська.

Діти повинні мати дитинство – впевнений очільник громади Руслан Марцінків. Особливо у воєнний час наше молоде покоління не повинно бути позбавлене можливості розвивати свої вміння і таланти.

«В нас є багато позашкільних закладів. Є ті заклади, які мають довгу історію. Це важливо, що діти можуть обирати. В громаді є понад тисячу гуртків є різних і це є можливість кожному записатись в гурток, який йому подобається. Важливо, що наш заклад розвивається. Дякуємо Міжнародним партнерам, які трошки нам допомагають, щоби його підтримувати на плаву. Основне, що громада не закрила жодного закладу, а навпаки вкладає в це кошти, ресурси, утримує для того, щоби діти могли займатися», – зазначив голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки, в Івано-Франківській громаді з 1 вересня запрацювали 15 закладів позашкільної освіти. На їх базах та у кількох школах діють понад тисячу гуртків різного спрямування. 

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua