Онлайн TV FM радіо FM пауза

В храмі святих Петра і Павла відбудеться літургія та збір коштів для військових. Відео

В храмі святих Петра і Павла відбудеться літургія та збір коштів для військових Новини

Втрачена скульптура. 6 жовтня в храмі святих Петра і Павла, що знаходиться поблизу міста Яремче, у присілку Дора, відбудеться літургія, освячення погруддя святої мучениці Йосафати Гордашевської та благодійний концерт. 

Засновником храму є отець Ярослав Свищук – він започаткував і священний грот мучеників, проте одна скульптура так і не потрапила до храму. Погруддя повернулося на своє місце тільки через 20 років. Її повернули воїни третьої окремої штурмової бригади та волонтери благодійної організації «Янголи Миру та Добра». Також в підтримку військових відбудеться благодійний концерт, де збиратимуть кошти на закупівлю приладів нічного бачення.

Автором чотирнадцяти погрудь Святих мучеників є скульптор Володимир Довбенюк. Чоловік займається мистецтвом вже 38 років, створює різноманітні скульптури, багато з яких прикрашають Івано-Франківськ. Митець розповідає, Отець Ярослав Свищук замовив 28 скульптур греко-католицької церкви. Проте, завершити задумане не вдалося. 

Перед освяченням погруддя в храмі о 12 годині відбудеться Архієрейська Божественна Літургія, яку проведе Владика Василь Івасюк. Адміністратор храму святих Петра і Павла отець Тарас Пеленьо розповідає, повернення втраченого погруддя – справді важлива подія.

Після літургії та освячення відбудеться масштабний благодійний збір коштів на потреби третьої окремої штурмової бригади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua