Онлайн TV FM радіо FM пауза

Нацполіція оголосила про підозру у колабораціонізмі трьом посадовцям «лнр»

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру у колабораціонізмі трьом високопосадовцям «лнр» Новини

Серед фігурантів — троє громадян України, які добровільно погодились обійняти посади двох заступників так званого міністра палива, енергетики та вугільної промисловості та заступниці начальника відділу по нагляду і контролю у сфері праці так званої «государствєнной інспекціі труда лнр».

Про це повідомляє Кіберполіція

Поліцейські встановили, що на цих посадах зловмисники виконують організаційно-розпорядчі функції, повʼязані з діяльністю так званого міненерго лнр та підконтрольних підприємств паливно-енергетичного комплексу, розташованих на тимчасово окупованих територіях Луганської області — наприклад, напряму контролюють діяльність вугільних шахт і забезпечують взаємодію свого відомства з окупаційними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Крім того, один з заступників так званого міністра особисто організував взаємодію між «міненерго лнр» та ПАО «Росмережі», за результатами якої, згідно укладених договорів, до «міненерго лнр» було поставлено спецобладнання на загальну суму понад півмільярда рублів.

Задокументовано і доведено, що фігуранти приймають активну участь у створенні кадрового потенціалу для органів окупаційної влади на базі Луганського державного університету ім. Даля. Один з фігурантів особисто організовував та проводив псевдовибори до органів окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Слідчі Нацполіції наклали на майно фігурантів арешт і оголосили всім трьом про підозру за колабораційну діяльність (ч.5 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України), санкція якої передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Наразі проводяться подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення повного кола посадових осіб зазначених Міністерств та притягнення їх до відповідальності, а також збір доказової бази щодо скоєння останніми інших кримінальних правопорушень на тимчасово окупованій території Луганської області.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua