Онлайн TV FM радіо FM пауза

Спогади війни: в Івано-Франківську презентували книгу, яку написали 11 жінок. Відео

презентували книгу Новини

Жити попри все. В Івано-Франківську презентували книгу, яку написали 11 жінок з різних міст України. Авторки відверто поділилися про життя в російській окупації, втрату через війну рідних, майна та здоров’я, полон та сексуальне насилля, пов’язане з російською агресією.

Історії про пережитий полон, сексуальне і фізичне насильство та особисті втрати. В Івано-Франківську презентували книгу «Жити попри все. Розповіді жінок про війну, 2014 та 2022». На її сторінках 11 українок різних професій і з різних регіонів розповідають про пережитий травматичний досвід війни. Ініціатором створення книги є громадська організація «Східноукраїнський центр громадських ініціатив», яка з 2014 року документує порушення прав людини, пов’язані з війною. 

Історією пережитого горя від російської агресії поділася Сталіна Чубенко – мати закатованого бойовиками у 2014 році 16-річного Степана. Жінка розповідає, син був великим патріотом – підтримував Євромайдан, проводив марші, вів боротьбу проти окупації Краматорська. 

Співавторкою книги стала і Галина Тищенко. Під час окупації Краматорська в 2014 році разом із родиною виїхали в селище Дмитрівка, сподіваючись на мирне життя. Проте, після повномасштабного вторгнення жінка зазнала знущань та сексуального насильства. 

Книга розповсюджується безкоштовно – вона доступна в електронному форматі на сайті громадської організації, а 1300 паперових примірників дарують на презентаціях та віддадуть в бібліотеки. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua