Онлайн TV FM радіо FM пауза

Білі сухі: 6 вин, вартих вашої уваги

біле вино, яблуко Реклама

Сучасний асортимент вин, доступних українським споживачам, постійно розширюється. Багато клієнтів віддають перевагу сухим білим винам, які є чудовим варіантом для застілля чи вечірки. Вишуканий свіжий смак напоїв ідеально підходить для аперитивів або застіль в теплу пору року. У них немає вираженого солодкого смаку, оскільки під час ферментації весь цукор перетворюється на алкоголь. Часто ці вина мають аромат трав, квітів, цитрусових і зелених яблук, а також кислотність, що додає їм приємну свіжість. Морепродукти, риба, салати та біле м’ясо — страви, з якими білі сухі вина ідеально поєднуються. Вони гармонічно підкреслюють натуральний смак продуктів, що робить їх популярними серед гурманів. Якщо ви є поціновувачем елегантних білих сухих вин, можете їх замовити з доставкою за посиланням https://fozzyshop.ua/300336-vina-belye/s-43/soderzhanie_sakhara-sukhoe

Для виготовлення білого вина використовується понад 1000 сортів винограду, саме він впливає на колір алкоголю, його якість, смакові якості та потенціал до витримки. Найкращі колекції сухих вин робляться з таких сортів: 

  1. Шардоне — популярний серед виноробів. З нього роблять вина в Новій Зеландії, Каліфорнії, Південній Африці та, звичайно, у Франції. Долина Луари та Бордо є найвідомішими районами де виробляють десятки марок вин. Один з яскравих прикладів — Puligny-Montrachet з Бургундії. 
  2. Совіньйон Блан — з нього роблять чудові освіжні вина. Якщо ви не любите насиченість Шардоне та хочете щось фруктове, обирайте колекції з Совіньйон Блан. В них поєднується приємна кислотність, насичений золотий відтінок, аромат стиглого яблука, груші, меду і трав. Популярне вино з цього сорту винограду — Cloudy Bay Sauvignon Blanc з Нової Зеландії. 
  3. Піно Грі — вирощують по всьому світу, однак найкращі сухі вина з нього роблять в Італії та Франції. В їх ароматі переважають нотки стиглої груші, білих квітів, яблук, цитрусових, ванілі та меду. Одне з найвідоміших вин з цього винограду — Santa Margherita Pinot Grigio з Італії. 
  4. Рислінг — універсальний сорт винограду, напої з якого мають насичені квітково-фруктові аромати та високу кислотність. Яскравий приклад — Dr. Loosen Riesling Trocken з регіону Мозель, Німеччина. 
  5. Гевюрцтрамінер — популярний європейський сорт, який вирощують в Німеччині, Австрії, Італії та Східній Європі. Вина з нього мають насичений виразний смак, високу міцність і приємну кислинку. Якщо бажаєте спробувати напій з цієї лози, обирайте Trimbach Gewürztraminer з Ельзасу, Франція. 
  6. Віоньє — французький сорт винограду, з якого роблять ароматні моносортові вина з яскравим квітково-фруктовим смаком. Сьогодні з цієї лози роблять смачні колекційні вина в різних куточках світу, яскравий приклад — Yalumba Viognier з Австралії. 

Це лише невелика частина популярних різновидів сухих білих вин, адже на алкогольному ринку вони доступні у величезному асортименті. Під час подачі напій охолоджують до 12-14 градусів й розливають у високі тюльпаноподібні келихи, щоб максимально розкрити аромати й смаковий профіль алкоголю. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua