Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили анотаційні дошки ще трьом полеглим захисникам. Відео

Новини

Пам’ять про кожного Героя має продовжувати жити. В Івано-Франківську у межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» відкрили анотаційні дошки ще трьом полеглим захисникам. Цього разу памʼятні знаки Антону Кожушку, Віктору Пилипенку, Віталію Дереху.

Анотаційні дошки встановили на фасаді Муніципальної інспекції «Добродій» на Галицькій, 126. Саме тут до повномасштабного вторгнення працювали полеглі воїни.

«Шановні, дякую, що прийшли вшанувати пам’ять мого сина. Не знаю, чи коротко вийде сказати. Він професійний військовий. Дев’ять років. Дев’ять років – військові знають. Що це таке. Дав Бог так, що від початку війни він прикривав мій батальйон. Будучи артилеристом, він прикривав наш 109-й. будучи снайпером, він прикривав наш 109-й. і загинув він, прикриваючи наш 109-й батальйон, третю роту. На жаль, сталося так, що не було чим його евакуювати. Одне можу сказати: я і мама гордилися ним все життя. Тому, що більша радість для батька, що син був кращий за нього. Вибачте, більше не можу. Дякую вам всім, що прийшли», – каже Богдан Кожушок, батько героя Антона.

Подруга полеглого Героя Віталія Дереха Дарця Веретюк каже, пам’ятати захисників – дуже важливо. Та найважливіше – продовжувати їхню справу й боротись за незалежність.

«Пам’ять це дуже важливо. Гідне вшанування тих, хто поклав життя за ідеї незалежності і свободи нашої держави, зневаживши власні якісь свої особисті плани, це дуже важливо. Водночас маємо вшановувати їх, розуміючи, що пам’ять, яка би вона не була, вона на нашому віці, хоч ми минемося. А слова, які ми говоримо – це теж дуже важливо проговорювати, вести цей наратив для громад, писати книжки, знімати фільми. Слова дуже важливі. Але найважливішим аспектом пам’яті і вчинку полеглих –  це є наші дії. Це є те, чи продовжуємо ми їхню справу й що ми робимо, чи наслідуємо ми їх. Це перш за все», – ділиться подруга Віталія Дереха Дарця Веретюк.

Заступник керівника муніципальної інспекції «Добродій» Юрій Титоренко каже, важливо, що ці пам’ятні знаки щодня нагадуватимуть про Героїв.

«Мав би говорити зараз від імені КП, але не можу… Улюблена іграшка мого сина – це іграшковий гранатомет, який подарував Віталій Дерех ще будучи в АТО. Зараз син каже, що це подарунок від хресного, який тепер на небі. Він не пам’ятає його живим, але в той час пам’ять про Героя живе. Важливо, що ці дошки будуть як нагадування про цих людей, про Героїв. І нехай кожен пам’ятає, чим завдячує їм», – відзначає заступник керівника КП Юрій Титоренко.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків зазначає, понад 300 працівників з комунальних підприємств міста зараз в лавах ЗСУ. Дев’ять з них загинули на війні.

Понад 300 працівників наших комунальних підприємств у лавах Збройних Сил. Найбільше – з числа Муніципальної інспекції «Добродій». Бо ще коли ми лише засновували це КП (тоді це називалася «Муніципальна варта»), то робили його з числа учасників бойових дій. І як тільки розпочалася повномасштабна війна, хлопці пішли воювати. На жаль, є хлопці, які вже загинули. Це Героїчні хлопці, що віддали життя на війні за Україну», – відзначає голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Івано-Франківська громада на війні втратила 537 Героїв, 138 – вважаються зниклими безвісти, більше 65 воїнів – у полоні.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua