Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштині відбувся одноденний тренінг на якому розповіли про особливості патронатного виховання

Новини

В Україні діють різні форми сімейного виховання, одна із них це патронатна сім’я. Кабінет Міністрів запровадив таку форму сімейного виховання ще у 2017 році та широкої популярності вона не набула. У часі війни, коли чимало дітей потрапили у складні життєві обставини, опіка та підтримка є вкрай важлива. З цією метою в Бурштині відбувся одноденний тренінг на якому розповіли про особливості патронатного виховання.

«Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». У рамках Всеукраїнського проєкту у Бурштинській громаді відбувся тренінг за участю голів старостинських округів, представників соціальних служб, відділу освіти та Центру надання адміністративних послуг. 

В області сьогодні функціонує 16 патронатних сімей, у яких виховується 25 дітей. Ще три сім’ї проходитимуть навчання. Та потреба в таких сім’ях є значно більшою. 

Учаснків тренінгу привітав заступник голови Бурштинської громади Володимир Чуйко. Посадовець закликав усіх перейнятися цією темою, адже маємо дбати за добробут наших дітей.

Про важливість патронатного виховання, яке є альтернативою інтернату, розповіла консультантка у методі системно-сімейної психотерапії, Оксана Холявка.  Вона сама вже більше десяти років є прийомною мамою. Поділилася з присутніми своїм досвідом, розповіла про страхи та переживання не тільки дітей, але й дорослих. Загалом патронатним вихователем може стати повнолітня особа, яка має досвід виховання дітей, для цього не обов’язково перебувати у шлюбі, головне мати бажання ділитися теплом та любов’ю з дитиною, яка потрапила у складні життєві обставини.

Але на шляху до патронажного вихователя є й ряд обмежень.

Головне завдання, яке сьогодні стоїть перед кожною громадою, та й країною загалом – захистити дітей, допомогти в скрутній ситуації з найменшою емоційною шкодою, навчити любити життя попри труднощі та випробування.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua