Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській громаді продовжують підтримувати захисників. Відео

Новини

Підтримка захисників. У 2024 році до Івано-Франківського ЦНАПу подали понад 6 тисяч заявок від військовослужбовців щодо виплат. У громаді діє програма підтримки військових за 12-ма категоріями: на амуніцію, на психологічну або фізичну реабілітацію, виплата після поранення, компенсація за комунальні послуги та інші.  

««Найбільша кількість звернень щодо призначення одноразової матеріальної допомоги на спорядження. Вона виплачується в розмірі 50 тисяч гривень для військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях в цьому році, також 20 тисяч, якщо особа проходить службу у військовій частині і має відповідну довідку. Таких звернень за півроку було більше 5 тисяч. Якщо брати кількість звернень по пораненню, то це більше 600 звернень. Особа надає відповідні підтверджуючі документи і отримує таку виплату», – розповідає заступниця директора Департаменту адміністративних послуг Оксана Станіславська.

25-річний Олександр Станчуляк під час штурмових дій втратив ногу. Захисник розповідає, що зараз проходить реабілітацію і планує подати документи на виплату від громади за поранення та на фізичне відновлення. Каже, що фінансова підтримка не буде зайвою.  

««Проблематика з деякими пігулками. Їх може не бути в постачанні лікарні, але щоби їх отримати безкоштовно, треба йти в державну аптеку. Державна аптека важко найти і державна аптека тобі компенсує, якщо я не помиляюсь, 70% вартості таблеток. Тому виплати потрібні. Я зараз на постійних знеболюючих і реально це дорого. Навіть просто пігулки – воно дорого», – військовослужбовець 71 окремої єгерської бригади ДШВ ЗСУ Олександр Станчуляк.

Більшість з виплат такі ж як і минулого року, однак цьогоріч суми збільшено. Також додали нову виплату на фізичну та психологічну реабілітацію військовослужбовця.  

«Громада вважає, що сьогодні кожен військовослужбовець з Франківської громади повинен бути підтриманий. Кожен має отримувати кошти на спорядження, на День народження дитини, на психологічну чи фізичну реабілітацію. Кошти виплачуємо при пораненнях, а також родинам загиблих учасників бойових дій. Тому громада сьогодні соціально відповідальна, і, напевно, сьогодні у Івано-Франківську найбільші суми виплат військовослужбовцям. Розумію, що ці кошти можна було би спрямувати на інші потреби, але коли іде війна, важливіше їх спрямувати саме нашим захисникам», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Військовослужбовці Івано-Франківської громади можуть оформити виплати у будь-якому відділенні ЦНАПу громади, а також в онлайн режимі, зайшовши на сайт Центру надання адміністративних послуг. Це можуть зробити і рідні захисника, однак кошти надійдуть на банківську картку військового. 

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua