Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Долинській громаді встановили сонячну електростанцію. Відео

Новини

В Долинській громаді вже більше 90 000 КВт*год. електроенергії вироблено комунальною сонячною електростанцією «Водоканал». Таким чином вдалося зекономити понад 700 000 грн. Також громада продає надлишки електроенергії в об’єднану енергомережу держави.

Шлях до енергостійкості. В Долинській громаді на території комунального підприємства «Водоканал» встановили сонячну електростанцію. Директор підприємства Сергій Ямків розповідає, лише за перший місяць – заробили 15 тисяч гривень.  

Сонячна електростанція обійшлася місцевому бюджету в 4,7 мільйона гривень. Начальник енергетичної служби комунального підприємства «Водоканал» ділиться, у перспективі – вони не лише закриють ці витрати, а й підуть в плюс.

Сонячними станціями оснащений і дитячий садок «Теремок». Їх вдалося встановити за співфінансування обласного й місцевого бюджетів. Їхня потужність 16,2 Квт разом із системою акумуляції, де накопичується енергія. Ця станція дозволяє підтримувати роботу дошкІльного закладу при відключеннях світла.

До слова, Долинська громада єдина продає надлишок електроенергії, яку виробляє власна сонячна електростанція в загальну мережу. У найближчих планах, побудувати ще дві сонячні електростанції на Водозаборі та регуляційних спорудах, а також дві з акумуляцією – в дитячій лікарні та в одному з садочків громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua