Онлайн TV FM радіо FM пауза

За півроку «Ветеранський простір» в Калуші відвідали понад 120 відвідувачів

Новини

З метою допомоги і підтримки військовослужбовців та їхніх родин у грудні минулого року в Калуші створили консультативний пункт «Ветеранський простір».

Про це повідомляє Калуська міська рада 

Питання, з якими сюди звертаються, найрізноманітніші. Їх можна поділити на кілька блоків, розповідає координатор установи, фахівець управління соціального захисту населення Калуської міської ради, ветеран АТО/ООС і російсько-української війни Ілля Тітко:

«Перший блок – це питання, пов’язані з виплатами за соціальними програмами (пільги, виплати, допомоги тощо). В Калуській громаді ці послуги «розкидані» по кількох установах і людям, які повертаються з війни, членам сімей військових, загиблих і зниклих безвісти героїв відразу важко зорієнтуватися. Тому я ознайомлюю їх з алгоритмом дій. По цьому, напевно, найбільш насиченому блоку, в управлінні соціального захисту населення розроблена спеціальна методичка».

Другий блок – це психологічна допомога.

«Тут уже важче. Тому що не всі готові йти до психолога. Але звертаються. Добре, що є кваліфіковані психологи. Зокрема, у «Чистих серцях», у Центрі соціальних служб».

Третій блок – побутові питання. Дуже широкий спектр, починаючи від земельних питань і до умов проживання.

Четвертий блок – допомога у працевлаштуванні.

«Проблема в тому, що ветеранам війни, звільненим у зв’язку з пораненням, за інвалідністю дуже важко знайти роботу саме через те, що вони за своїми фізичними можливостями не все можуть робити. Разом із Центром зайнятості намагаємось знаходити відповідну роботу».

«І останній блок питань – приходять просто виговоритись, знайти розраду, «вилити душу». Адже перші кроки ветерана в цивільному житті – це вихід із того стресу, в якому перебував на війні. І не тільки демобілізованому треба пристосовуватись до життя в нових умовах, а й суспільству потрібно вчитися пристосовуватись до співжиття з воїнами, розуміти їх».

Віднедавна «Ветеранський простір» змінив дислокацію і зараз працює у приміщенні ГО «Чисті серця» за адресою: м. Калуш, вул. Героїв України, 9А.

За півроку тільки на очний прийом у «Ветеранський простір» прийшли понад 120 відвідувачів. Абсолютна більшість – демобілізовані і члени сімей загиблих та зниклих безвісти.

Режим роботи «Ветеранського простору», наразі, незмінний: у робочі дні з 14:00 до 16:30, у п′ятницю до 15:30. У кризових ситуаціях – 24\7.

Електронна пошта: [email protected]

Телефон: 066 131 8698

Фото: Калуська міська рада 

Головне зображення: https://pmg.ua/static/content/thumbs/1200×630/0/b4/llnxsu—c1200x630x50px50p-up–107c5f225840fc9e71b3c4ff42782b40.jpg

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua