Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку Андрію Яцелю. Відео

Новини

Зберегти пам’ять про Героїв. В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку полеглому військовослужбовцю Андрію Яцелю. Чоловік – родом із Луганська. У 2014-му році, коли його рідне місто окупували, чоловік переїхав до Івано-Франківська. Далі – ніс службу в Збройних силах України, брав участь в АТО/ООС на Донбасі. 

«Це була людина з якою хотілося говорити, це була людина з якою було цікаво говорити про наш Івано-Франківськ, який став йому дуже рідний. Людина з крайнього сходу стала дуже близькою нам тут на заході. Тому що він захищав наші цінності», – ділиться спогадами подруга Андрія Марія Білякевич.

Голова постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів та їхніх сімей Наталія Чаплинська розповідає, Андрій Яцель хотів мати своє житло і завжди працював над власним розвитком.

«25 лютого він мені передзвонив і каже: «Здоровʼя бажаю! Я вже в 10ці, ми поїхали. Після того як його голос лише 1 раз чула. Він був на Бахмутському напрямку. А потім мені повідомили, що він загинув. Сумно, бо в нього було дуже багато мрій: мати свою хатинку, любив Україну, хотів, як його бачите, працювати на землі і щось вирощувати», – каже голова постійної комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів та їхніх сімей Наталія Чаплинська.

За майже 8 років життя в Івано-Франківську – воно для Андрія стало рідним. Друзі кажуть, місту його бракуватиме.  

«Андрій був патріотом, дуже добра, культурна і вихована людина. Він любив Україну, любив Франківськ. Казав, що Франківськ найкраще місто. Навпроти вокзалу тумба стоїть, де намальовані туристичні маршрути. Він казав, що то його найулюбленіше місце. Стояв, вибирав маршрути, подорожував. Брав з собою друзів, військових побратимів. Мені його дуже бракує, бо він мій друг. Без нього важко», – додав друг загиблого Героя Андрія Яцеля Петро Гораль.

Загинув Андрій Яцель під час наступальних дій противника на позиції. В ході ведення стрілецького бою сержант Яцель отримав поранення несумісні з життям. Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків під час відкриття пам’ятної дошки закликав вшановувати пам’ять тих, хто став на захист держави.

«Я закликаю приходити і вшановувати пам’ять. Коли ми ховаємо місцевих хлопців – є рідні, однокласники, є друзі. А коли ховаємо хлопців, які покинули все, не мають іноді житла і багато інших благ – то дуже мало людей приходить. », – зазначає голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. 

Також Руслан Марцінків зазначив, що серед захисників, які поховані на кладовищі у Чукалівці – понад 40 хлопців-переселенців.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua