Онлайн TV FM радіо FM пауза

Цвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додають до меню комах. Відео

Новини

Ресторани в усьому Сінгапурі починають додавати в меню страви з комахами. До цього підштовхнуло рішення влади, яка визнала комах безпечними для вживання людьми.

І таких закладів харчування стає дедалі більше, бо влада Сінгапуру недавно визнала комах безпечними для споживання людьми.

«У цвіркунів текстура, як у сушених креветок. Якщо ви знаєте текстуру сушених креветок, то відразу відчуєте схожість. Якщо ви їсте їх із заплющеними очима, то ніколи не зрозумієте, що це цвіркун», – розповідає відвідувачка.

«З погляду смаку м’ясо смачніше, але я готовий їсти це час від часу, бо для мене це новинка», – каже відвідувач.

Сінгапур схвалив 16 видів комах для вживання в їжу, зокрема цвіркунів та коників.

Як кажуть у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН, комахи — багате джерело жиру, білка, вітамінів, клітковини та мінералів.

Дослідник із продовольчої безпеки Пол Тенг називає додавання комах у меню «кроком у правильному напрямку».

«У таких країнах, як Таїланд, Камбоджа та Лаос, багато поколінь людей їдять комах. Там немає чинника “огидності”. Це частина їхнього звичайного раціону. Тепер нам треба створити таку традицію в Сінгапурі, бо ми не маємо історії вживання комах у їжу», – пояснює Пол Тенг, директор підрозділу Нац. інституту освіти Сінгапур.

Засновник ресторану, у якому тестують меню з комахами, каже, що перші відгуки клієнтів були позитивними.

Але ресторан зможе офіційно додати меню лише після того, як імпортери отримають ліцензії від Сінгапурської продовольчої агенції.

Поки що цвіркунів та коників завозитимуть із Таїланду. Але ресторан планує в майбутньому розводити цих комах самостійно.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua