Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбувся п’ятий благодійний аукціон на підтримку захисників. Відео

Новини

На Івано-Франківщині відбувся п’ятий ювілейний благодійний аукціон на підтримку 50-ого полку імені Семена Височана Національної гвардії України. Лоти на продаж представили військовослужбовці, їхні дружини, діти навчальних закладів та інші небайдужі громадяни.

Гостям заходу представили 36 лотів. До прикладу, портрет Тараса Шевченка, вирізьблену ікону «Божої Матері», артоб‘єкти з військової атрибутики та інші цінні речі. Командир 50-го полку імені Семена Височана Національної Гвардії України Вадим Ліневський розповідає, за виручені кошти придбають те, що нині найбільш потрібне для захисту держави. 

До благодійного аукціону долучилась і мистецька ініціатива «Врятуймо скарби разом». Автор проєкту Валерій Твердохліб каже, на захід віддали дороговартісний лот – ікону 19 століття «Богородиця Одигітрія». Її реставрували спеціально для аукціону.

Над підготовкою та проведенням аукціону працювала Івано-Франківська обласна військова адміністрація на чолі з її очільницею Світланою Онищук. Очільниця Прикарпаття зазначає, головне завдання зараз – це допомагати Збройним силам України.

Під час аукціону вдалося зібрати вдалось зібрати майже 2,5 млн гривень. Ці кошти будуть спрямовані на підсилення нацгвардійців. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua