Онлайн TV FM радіо FM пауза

Художниця, яка малює ногами, знайшла порятунок у мистецтві. Відео

screenshot 14 1 - Художниця, яка малює ногами, знайшла порятунок у мистецтві. Відео - rai.ua Новини

Австралійка Тріш Джексон — художниця. Вона також жертва препарату талідомід. Це снодійне, як з’ясувалося, порушує розвиток плода у вагітних жінок. Через нього з середини 50-х до початку 60-х у всьому світі народилося до 12 тисяч дітей із вадами та інвалідністю. Тріш одна з них. Вона має вроджену деформацію рук та інші проблеми зі здоров’ям.

«Це вплинуло на мене в дитинстві, на період, коли я дорослішала, і на моє здоров’я загалом, на навчання, можливості знайти роботу, стосунки. Це позначилося на всьому», – розповідає Тріш Джексон, художниця.

Тріш народилася у Квінсленді з вадою серця та проблемами з легенями, а ще вона не мала рук. Усе через те, що її мати в 60-х роках прийняла одну таблетку талідоміду, коли була вагітною.

Щоб знайти спосіб упоратися зі своїм постійним болем, Джексон зосередилася на мистецтві. Вона пише роботи ногами.

«Навіть якщо це лише пів години чи година, то я цілу годину не думаю про біль, у якому живу, і мій розум — в іншому спокійному місці», – каже Тріш Джексон, художниця.

Тріш почала з фотографування, але сім років тому почала малювати, використовуючи свої фотографії як джерело натхнення.

«Це як заново пережити фотографії і ту мить, коли цю фотографію було зроблено», – пояснює Тріш Джексон, художниця.

Тепер вона організувала свою першу виставку в місті Голд-Кост. Назвала її «Цілюща сила мистецтва». На ній не лише її роботи, а й твори інших художників з інвалідністю.

«Я надіюся, що ми зможемо показати всім дивовижний талант, властивий цим людям, а також те, наскільки потужно мистецтво може змінити життя», – наголошує Ренальд Макмастер, куратор виставки.

«Мистецтво, безумовно, допомогло мені вилікувати серце й позбутися болю, тому мені дуже хотілося піти далі й організувати цю подію», – зазначає Тріш Джексон, художниця.

Тріш — приклад того, що справжній художник може знайти спосіб виразити себе пори будь-які перешкоди.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua