Онлайн TV FM радіо FM пауза

Новий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомів. Відео

Новини

Штучний інтелект зможе передбачати можливість хвороби Паркінсона за сім років до появи симптомів. Такого висновку дійшли британські дослідники. 

«Мені було 29 років, коли мені поставили діагноз. Я була дуже молода для хвороби Паркінсона», – зазначає Емма Лоутон, жителька Великої Британії.

Емма Лоутон живе з невтішним діагнозом. Вона щодня приймає ліки, щоб упоратися із симптомами. Але тремор та спазми однаково позначаються на повсякденному житті.

«Я прокидаюся вранці й кажу собі: “Сьогодні чимось займемося. Побігаємо, попрацюємо, приймемо душ та одягнемося”. А моє тіло має інші плани. Моє тіло просто божеволіє, і починаються спазми», – каже Емма Лоутон, жителька Великої Британії.

Нині ж у Великій Британії розробили новий аналіз крові. Він за допомогою штучного інтелекту може передбачити хворобу аж за сім років до появи симптомів.

Тест розробили дослідники з Університетського коледжу Лондона та Університетського медичного центру Геттінгена. Вони використали штучний інтелект і визначили, що за хвороби Паркінсона в тілі змінюється концентрація восьми білків.

Вони вже змогли виявити хворобу в 16 ​​пацієнтів до того, як у них з’явилися симптоми.

Тепер є надія, що лікарі потенційно матимуть змогу випробувати нові експериментальні методи лікування, щоб спробувати запобігти захворюванню.

«Жити з хворобою Паркінсона справді важко, і я впевнена, що це величезне навантаження й для національної служби охорони здоров’я. Але було б неймовірно дізнатися, що потенційно хворобі можна запобігти», – розповідає Емма Лоутон, жителька Великої Британії.

Хвороба Паркінсона — дегенеративне захворювання, спричинене відмиранням нервових клітин. Її симптомами є проблеми з рівновагою, стоянням та ходьбою, зниження когнітивних функцій унаслідок деменції, а також тремор.

Також відбуваються перепади настрою, можлива депресія та погіршення психічного здоров’я.

Сучасна медицина не може вилікувати це захворювання. Тепер завдяки ранньому діагностуванню, можливо, йому зможуть запобігати.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua