Онлайн TV FM радіо FM пауза

Оцінка водності основних річок України за 15 днів червня 2024 року

rich - Оцінка водності основних річок України за 15 днів червня 2024 року - rai.ua Новини

Український гідрометеорологічний центр виконав оперативну оцінку водності основних річок України за 15 днів червня 2024 року у створах діючих гідрологічних постів з метою оцінювання настання (ймовірності настання) маловоддя (гідрологічної посухи) на річках, гідрологічний режим яких впливає на роботу водозалежних секторів економіки та водозабезпечення населення України.

Середні за 15 днів червня витрати води оцінені, у відповідності до Положення про порядок оцінки та інформування про маловоддя (гідрологічну посуху) на водних об’єктах суші України, що визначає основні та допоміжні критерії для оцінки настання (загрози настання) маловоддя.

Більша за норму (136-254 %) водність спостерігалася на Верхньому Дніпрі (пост Неданчичі), пригирловій ділянці Прип’яті, Десні (пости Розльоти, Чернігів), Інгульці (пост Кривий Ріг), Ужі (пост Ужгород).

Близькою до норми (82-122 %) водність спостерігалася на Десні (пост Літки), Сеймі (пост Мутин), по припливу до Київського та Дніпровського водосховищ, річках Оріль, Самара (притоки Середнього Дніпра), Сіверському Дінці, р. Стрий (притока Дністра), Західному Бузі (пост Кам’янка-Бузька).

Меншою за норму (50-79 %) водність відмічалась на річках Стир, Горинь (притоки Прип’яті), по бічному припливу до Кам’янського водосховища, річок Сула, Псел (притоки Середнього Дніпра), Тисі, Латориці, Інгулі, українській ділянці Дунаю.

Значно меншою за норму (22-47 %) водність спостерігалася на Прип’яті (пост Любязь), її притоках Стохід, Случ, по бічному припливу до Кременчуцького водосховища, рр. Тетерів, Рось, Ворскла (притоки Середнього Дніпра), Дністрі, Пруті та Південному Бузі.

Маловоддя встановилось на р.Уборть (суббасейн Прип’яті), водність за 15 днів червня дорівнює 20 % норми червня та 65 % норми наймаловоднішого місяця.

rich - Оцінка водності основних річок України за 15 днів червня 2024 року - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua