Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як гігантські павуки з Азії захоплюють території США. Відео

screenshot 20 - Як гігантські павуки з Азії захоплюють території США. Відео - rai.ua Новини

Павуки Джоро завбільшки приблизно з людську долоню дедалі більше поширюються на східному узбережжі США. Часто вони лякають своїми розмірами: самки виростають до 20 сантиметрів, самці — до 10 сантиметрів.

Але, попри зовнішній вигляд, павуки Джоро виявилися досить сором’язливими. Як з’ясували дослідники, вони не здатні на агресивну поведінку, і якщо поруч буде тварина або людина, вони надовго завмирають.

«Вони не є небезпечними. Вони не агресивні. Навіть якби ви справді потривожили павука настільки, що він вас укусив, це б не було проблемою. Їхня отрута не небезпечна для людини», – розповідає Даніел Кронауер, дослідник з Університету Рокфеллера.

Цей вид зі Східної Азії, тому в США, як уважають, він загрожує місцевій екосистемі. Назва походить із японських міфів. Його найменували на честь міфічної істоти Джорогумо, здатної ловити людей за допомогою шовку.

Павуків Джоро вперше помітили в американській Джорджії десять років тому. Відтоді з кожним роком їх усе більше. Вони поширились у Північній та Південній Кароліні, Вірджинії та Меріленді.

«У природному ареалі їх можна побачити в Японії, Китаї, аж до передгір’я Гімалаїв. Тому вони досить холодостійкі. І я думаю, саме тому ми можемо очікувати, що вони рушать далі на північ», – зазначає Даніел Кронауер, дослідник з Університету Рокфеллера.

До США вони потрапили, мабуть, із товарами з Азії.

«Більшість цих інвазивних видів поширюють люди, часто з вантажем, який перевозять на кораблях як баласт», – каже Даніел Кронауер, дослідник з Університету Рокфеллера.

Експерти зазначають, що павуки Джоро можуть бути корисними. Вони харчуються комарами та москітами. Є імовірність, що цих гігантів улітку побачать навіть у Нью-Йорку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua