Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як дим і вогонь допомагають виправляти американських в’язнів. Відео

screenshot 18 1 - Як дим і вогонь допомагають виправляти американських в’язнів. Відео - rai.ua Новини

Кеньятта Бріджес — член елітної команди в’язнів-вогнеборців у штаті Вашингтон. Він має погасити пожежу в національному парку. 34-річний чоловік бере участь у програмі, яка допомагає в’язням здобути фах, а після звільнення — почати працювати.

«Я точно вірю в одне: люди заслуговують на другий шанс», – каже Кеньятта Бріджес, в’язень.

«Ми всі ухвалювали погані рішення у своєму житті. Когось із нас упіймали, когось ні. Але ми навчалися на своїх помилках. І я можу сказати те саме про кожного хлопця з команди, у якій працюю», – розповідає Кеньятта Бріджес, в’язень.

Кеньятту засудили до десяти років позбавлення волі за ненавмисне вбивство внаслідок перестрілки у 2014 році. Його термін добігає кінця. Він каже, що гасіння пожеж допомогло йому змінитись.

В’язні часто ходять на великі відстані й носять із собою важке спорядження.

«Іноді ми йдемо на гору, і я думаю: “Навіщо я взагалі це роблю?” Я не можу дихати, мені жарко, моя вода нагрілася, я роздратований. Але потім дивлюся на хлопців поруч і бачу, що вони переносять те ж саме й не скаржаться, а ще згадую, що ми допомагаємо суспільству, докладаємо всіх зусиль. І ці речі дають наснаги рухатися далі», – зазначає Кеньятта Бріджес, в’язень.

Бен Гуд — керівник бригади департаменту природних ресурсів штату.

«Нам потрібні люди, які готові виконувати цю роботу. Це складно, це втомлює, іноді за це не доплачують. Але щойно тобі це сподобається, щойно, як ми кажемо, тебе вкусить вогняний жук, ти опиняєшся на гачку. Це стає частиною тебе, стає більше ніж роботою, стає способом життя», – пояснює Бен Гуд, голова бригади департаменту природних ресурсів штату.

Бен набирає до свого елітного загону вогнеборців з інших тюремних команд. Загалом у його бригаді 20 осіб.

До того ж їм непогано платять. Якщо звичайний в’язень-пожежник отримує до 11 тисяч доларів на рік, то елітний — близько 60 тисяч. Таку програму тепер хочуть розпочати й в інших штатах США.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua