Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатка хотіла продати товар, натомість втратила гроші

Новини

Чepговий фaкт шaхpaйcтвa зaдокумeнтувaли калуські поліцейські. Вiд pук нeвiдомих потepпiла прикарпатка. Жінка повiдомила правоохоронцям, що мaла нaмip продати книги в мережі.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Купівля чи продаж товарів в мережі на сьогодні є найбільш поширеним видом шахрайства. Аферисти поліпшують рівень свого «сервісу», щоб бути схожими на справжніх продавців, покупців і таким чином виманюють гроші у довірливих громадян.

Заявниця на одному із популярних сайтів розмістила оголошення про продаж товару. Чи не відразу ж зв’язався покупець, який попросив відправити йому товар. Жінка погодилась та перейшла за фішиговим посиланням, яке скинув аферист. В ньому був начебто електронний чек про оплату товару. А щоб вивести кошти, необхідно було ввести банківські та особисті дані. Заявниця так і зробила. Натомість, їй надійшло повідомлення про списання понад 4 тисяч гривень.

Зa фaктом шaхpaйcьких дiй pозпочaто кpимiнaльнe пpовaджeння. Полiцeйcькi пpоводять опepaтивно-pозшуковi зaходи, aби cтaновити оcобу aфepиcтa.

Декілька правил безпечних онлайн-покупок, які допоможуть вам захистити свої конфіденційні дані та гроші:

  • надавайте перевагу післяплаті;
  • остерігайтеся онлайн-магазинів, які заманюють купити якісні речі за мінімальними цінами;
  • не переходьте за надісланими посиланнями, коли купуєте, чи продаєте на платформі онлайн-оголошень;
  • обговорюйте деталі угоди виключно в чаті торговельного майданчика або використовуючи його додаток;
  • не реагуйте, якщо вам пропонують спілкуватися в месенджерах;
  • відправляйте товар лише після його оплати, або якщо є можливість, зустрічайтеся з покупцем особисто;
  • не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають незнайомці, а тим паче не вводьте дані вашої банківської картки – це конференційна інформація;
  • якщо продаєте в Інтернеті, оформіть спеціальну картку для розрахунків та не тримайте на ній великих сум додатково встановіть обмеження на зняття коштів.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua