Онлайн TV FM радіо FM пауза

4 червня – день пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

rada - 4 червня - день пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф - rai.ua Новини

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України – державний пам’ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для ушанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.

За 15 місяців повномасштабної агресії росії проти Українського народу, лише за офіційними даними офісу Генерального прокурора, загинуло 484 дитини, 993 дитини поранено. Понад 19,5 тисяч українських дітей примусово депортовані до росії чи тимчасово окупованих територій. Десятки тисяч дітей втратили близьких.

«Постановою рекомендовано Кабінету Міністрів України, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування розробити та затвердити плани заходів щодо вшанування на державному та місцевому рівнях пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України»,- йдеться на офіційному вебпорталі парламенту України.

Верховна Рада України установила в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, який відзначатиметься щороку 4 червня.

«На жаль, фактичну кількість загиблих і поранених на сьогоднішній день не можливо встановити через активні бойові дії, бо, зрозуміло, що в офіційних даних не враховані діти, які загинули у Маріуполі, Лисичанську, Сєверодонецьку, Рубіжному та інших окупованих рашистами містах, селах та селищах. Так рашисти нищать майбутнє нашого народу»,- повідомлено на офіційному вебпорталі парламенту України.

4 - 4 червня - день пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua