Онлайн TV FM радіо FM пауза

Роботи, дрони та штучний інтелект: у Марокко проходить технологічний ярмарок. Відео

screenshot 13 - Роботи, дрони та штучний інтелект: у Марокко проходить технологічний ярмарок. Відео - rai.ua Новини

Від роботів, які грають в ігри з м’ячем, до сільськогосподарських дронів. Технологічні компанії прибули до Марракеша. У місті проходить виставка технологій. Тут зібралося близько 1500 компаній, підприємців, розробників та стартапів більш ніж зі 130 країн.

Вони демонструють останні тенденції та технологічні здобутки: від штучного інтелекту до окулярів доповненої реальності. Марокканська компанія демонструє дрон-розпилювач.

«На тлі таких кліматичних проблем, як посухи, наш дрон-розпилювач є ефективним й оптимальним рішенням, що дає змогу точно керувати водою та хімікатами», – розповідає Джихане Медрані, представниця марокканської компанії.

Єгипетської компанія привезла робота, який грається з м’ячем.

«Це робот, який грає з людьми в гандбол. Наша мета — зруйнувати бар’єри між людьми, технологіями та робототехнікою і дати можливість відчути, як технології можуть позитивно вплинути на життя», – зазначає Алаєддін Хассан, представник єгипетської компанії.

Прибули сюди і європейські компанії. Вони сподіваються розширити клієнтську базу, що раніше зробити було важко.

«Нам стає легше підтримувати контакти. Ми спілкуємося безпосередньо, і нема потреби подорожувати всією Африкою. До того ж подорожі нині коштують дорого», – пояснює Патрік Ріус, представник європейської компанії.

«Це можливість для всіх марокканських студентів дізнатися більше про новітні технології, про те, як застосовувати штучний інтелект у машинному навчанні в охороні здоров’я, у сфері догляду, а також у сфері роботів і дронів», – каже відвідувачка.

Також у межах заходу проводять конференції та семінари під керуванням експертів галузі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua