Онлайн TV FM радіо FM пауза

Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

artur aldyrkhanov r cx 0aywmw unsplash - Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів - rai.ua Світ

В Імператорському парку Сіндзюку в Токіо зацвітає сакура. І хоча час рясного цвітіння ще не настав, у парку гамірно. Японці поспішають помилуватися весняним краєвидом. У столиці обіцяють дощі, а цього квіти можуть не пережити.

«Я прийшла, бо сьогодні в мене остання нагода помилуватися цвітінням сакури. Завтра піде дощ, і квіти сакури почнуть опадати», – зазначає жителька Токіо.

«Краще б дощ пішов за три або чотири дні, але він почнеться незабаром. У березні було багато холодних днів, тож невдале цвітіння сакури цього року розчаровує», – каже турист із Хіросіми.

«Скоро знову піде дощ. Тому на відміну від звичайних років цього разу буде важко побачити дивовижне та пишне цвітіння сакури», – пояснює житель Токіо.

Якщо немає дощів, заморозків та сильного вітру, то сакура цвіте майже два тижні. Японці мають традицію милуватися цвітом. Називається «ханамі». Вони приходять у парки та влаштовують пікніки під квітучими деревами.

У Токіо особливо популярний парк Сіндзюку-Гьоен. Тут росте 1500 сакур 75 видів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua