Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Київщині відкрили Меморіал Пам’яті 22-м загиблим воїнам. Відео

photo 5440887656478267390 y - На Київщині відкрили Меморіал Пам'яті 22-м загиблим воїнам. Відео - rai.ua Новини

7 березня На Київщині, зокрема, с. Слобода Кухарська Іванківської громади, відбулась знакова подія: відкрито та освячено Меморіал Пам’яті 22-м загиблим воїнам, серед яких 8 – це прикарпатські захисники.

Меморіал Пам’яті було встановлено для вшанування Героїзму 22-х воїнів 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ «Едельвейс», які загинули тут 7 та 11 березня 2022 року в нерівних боях з рашистським агресором.

На землях Іванівської громади, що на Київщині у 2022 році полягло 18 прикарпатців, 8 з них є на портетах відкритого Меморіалу Пам’яті – це Ігор Чошко, Володимир Кушлик, Мирослав Надурак, Василь Пасіка, Іван Капітанчук, Михайло Білейчук, Денис Болтян, Любомир Фединяк. Пам’ять про наших героїв, їх відвагу та жертву збережемо на віки для майбутніх поколінь.

Ініціативу рідних захисників, щодо встановлення меморіалу підтримав і реалізував редактор Іванківської газети «Трибуна праці» Павло Смовж. Розповіді про «едельвейсів», що загинули  протягом березня 2022 року в цій частині Іванківщини, вміщені у його книгу «Фрагменти української незламності», що побачила світ у листопаді 2023 року.

Меморіал споруджений за кошти родин героїв та місцевого населення. Свій внесок зробила також народний депутат України Ольга Василевська-Смаглюк.

На відкриття й освячення Меморіалу приїхали члени родин загиблих, народна депутатка, міський голова Малина Олександр Ситайло, мешканці та представники шкіл навколишніх населених пунктів, благодійники, які допомагали виготовляти, встановлювати Меморіал та впорядковувати територію біля нього.

Виступаючи на відкритті, представники родин Героїв щиро дякували всім, хто долучився до виконання цієї роботи адже Пам’ять про полеглих захисників України завжди має бути належно вшанована, бо ціна свободи надто висока .

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua