Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Дубаї корали вирощують по-новому. Відео

screenshot 18 - У Дубаї корали вирощують по-новому. Відео - rai.ua Світ

У Дубаї працює ферма, яка рятує коралові рифи. Там у лабораторних умовах вирощують коралові гілочки за допомогою нового методу. Він дає змогу прискорити процес у 50 разів.

Працівник цієї незвичайної ферми Ахмед Хамді проводить увесь день, розпилюючи корали на маленькі шматочки. Наступний крок — посадити їх у корки з отворами та помістити у воду. Ця коралова ферма працює в Дубаї.

Тут застосовують новий підхід до вирощування коралів. Організація, яка його розробила, стверджує, що завдяки її методу корали ростуть у 50 разів швидше, ніж у природному середовищі.

Фахівці створюють умови, які допомагають тендітним морським мешканцям адаптуватися до теплої води.

«За допомогою цієї системи замкнутого циклу можна контролювати температуру й інтенсивність світла та хвиль. Так ми створюємо середовище, яке робить корали міцнішими, ніж зазвичай, тому вони можуть вижити в океані», – каже працівник ферми Ахмед Хамді.

Коралові рифи дуже важливі для морських істот, бо створюють для них сприятливе середовище. Але останніми десятиліттями багато коралів знебарвилося й загинуло. Одна з причин — потепління води в океані.

Дослідники вважають, що корали, вирощені в екстремальних умовах, передадуть здатність виживати наступним поколінням.

На фермі застосовують метод гібридизації — вирощують разом різні види коралів.

«Поміщаючи корали поруч один з одним, ми створюємо цілюще середовище. Корали відновлюються швидше, і в них виникає здатність з’єднуватися один з одним. Так вони ростуть дуже швидко», – зазначає працівник ферми Ахмед Хамді.

Корали, що підросли, висаджують на дні Перської затоки.

Організація також відкрила ферму в Саудівській Аравії, на Багамських островах та у Флориді, що в США. Вона заявила, що торік у самому лише Карибському морі висадила 30 тисяч коралів.

Водночас організація пропонує людям брати шефство над коралом. Для цього треба заплатити за його вирощування. За це спонсор отримує фотографії свого підопічного.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua