Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківськ завітала журналістка, яка втратила дім у Донецьку

vpo - У Івано-Франківськ завітала журналістка, яка втратила дім у Донецьку - rai.ua Новини

«Я не перестану мріяти й про те, що можна буде повернутись до Донецька». Журналістка Олена Смирнова – двічі ВПО. Нещодавно Олена завітала в Івано-Франківський Центр журналістської солідарності, з яким тісно співпрацювала впродовж свого перебування в місті.

Про їхню зустріч розповідає голова організації у Івано-Франківській обласній спілці журналістів НСЖУ Вікторія Плахта.

2014 року журналістка, яка працювала власною кореспонденткою всеукраїнської газети «Факти та коментарі» в Донецькій області, змушена була тікати з окупації, яка загрожувала їй щонайменше підвалом. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 1 березня 2022-го родина Олени Смирнової виїхала з Ірпеня, в якому прожила останні вісім років, до Івано-Франківська, а в травні 2023-го – на Закарпаття, де працювала в гуманітарній організації.

Олена зауважила, що Івано-Франківський Центр журналістської солідарності – своєрідна домівка, передусім, для медійників-ВПО. Тут вони приходять поспілкуватися, поділитися своїми потребами та проблемами, розповісти, чим живуть їхні сім’ї.

«Я раніше ніколи не була на Прикарпатті та Закарпатті, де мені дуже сподобалося. До того ж, дуже допомогла потужна підтримка Івано-Франківського Центру журналістської солідарності, а також і моїх старих друзів, які залишилися на Прикарпатті ще з 2014 року, та й нових, з якими я познайомилася вже в 2022-му. Але, звісно, що я планувала подорожувати, а не втікати від війни. Та я не перестану мріяти й про те, що можна буде повернутись і до Донецька, з окупацією якого я ніколи не змирюся», – підсумувала розмову Олена Смирнова.

plahta zh - У Івано-Франківськ завітала журналістка, яка втратила дім у Донецьку - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua