Онлайн TV FM радіо FM пауза

Михайло Задачин поділився своєю історією оборони України. Відео

diego gonzalez nji8waqpn7y unsplash - Михайло Задачин поділився своєю історією оборони України. Відео - rai.ua Новини

24 лютого перевернуло його життя, як і більшості українців. Михайло Задачин з початком повномасштабного вторгнення добровільно пішов боронити Україну. В одному з боїв на Бахмутському напрямку він отримав важке поранення в голову. Відтак його чекали довгі місяці реабілітації. 

Михайло Задачин до російського вторгнення жив у Харкові та з початком повномасштабної війни переїхав до Полтави. Звідти добровільно пішов боронити рідну державу. Чоловік пригадує, в ті дні його переповнювало відчуття люті, яке мотивувало піти боротися з ворогом.

«Я зранку прокинувся. У нас вже був заправлений автомобіль та зняті гроші, дружина та дитина також були вже готовими. Ми сіли і поїхали туди, куди на той час могли. Це у Полтаву. Я їх поселив, а сам не довго думаючи пішов у військкомат», – розповідає Михайло Задачин, ветеран російсько-української війни.

На війні він був командиром відділення боротьби із танками. Там вони виконували важкі, як морально, так і фізично завдання, здебільшого на Бахмутському напрямку. Михайло зізнається, для них найстрашнішим було втратити життя, або ж натхнення продовжувати жити далі.

Третього березня 2023 року в одному з боїв на Бахмутському напрямку він отримав поранення в голову. Багато подій з того дня він не пам’ятає досі.

«Я пам’ятаю, що ми, здається, кудись їхали. Це так хлопці розказували. А потім «бах» і ми вже нікуди не їдемо», – пригадує Михайло Задачин.

Відтак довгі місяці відновного лікування в реабілітаційному центрі. Завдяки постійній фізичній активності та масажам він почувається значно краще, розповідає військовий. Та після завершення курсу реабілітації планує повернутися назад до побратимів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua