Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Музеї мистецтв Прикарпаття представили творчий доробок гуцульської мистецької школи. Відео

screenshot 3 7 - У Музеї мистецтв Прикарпаття представили творчий доробок гуцульської мистецької школи. Відео - rai.ua Новини

У музеї мистецтв Прикарпаття показали творчі роботи студентів Косівського Інституту прикладного та декоративного мистецтва різних років випуску. В експозиції – унікальні мистецькі твори, оригінальні прикраси, одяг та аксесуари.

Загалом, на виставці представлено близько двох сотень робіт. У Музеї вони експонуватимуться ще два тижні.

«Ці роботи які ми сьогодні тут показуємо це інтерпретація робіт різних етнорегіонів не тільки Гуцульщина чи Покуття чи Бойківщина, але це і Слобожанщина це є всі роботи, які є джерелом творчості, що виступають різні ремесла», – розповідає Галина Юрчишин, директорка Косівського інституту прикладного мистецтва.

Про свою роботу, яка експонується у Музеї, розповідає випускниця, а нині працівниця фонду Косівського інституту – Юлія Конопелько. Каже, над нею працювала упродовж трьох місяців. Це повністю ручна робота, виконана на ткацькому верстаті.

«Тут є цікава техніка цієї роботи (техніка реле), яка позволяє зробити твір таким більш легким. Я б сказала навіть дихаючим за рахунок цих проміжків і крім того використано дуже багато кольорів, а це дозволяє дати роботі живописний ефект. Робота була виконана у 2013 році, як дипломна робота. За основу виконання цієї роботи були взяті гуцульські світлини, які стали зараз дуже популярні, а тоді тільки появилися у період кінця XIX – початку XX століття», – каже Юлія Конопелько, випускниця Косівського інституту прикладного мистецтва.

Композиція «Богородиця Одигітрія» – це магістерська робота студентки Ольги Деренько. Її викладач Василь Дутка розповідає, дівчина вивчала тип ікон візантійських частин і вдало продемонструвала знання та талант у своїй роботі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua