Прикарпатські кондитери-волонтери готують домашній зефір, горішки та різноманітні торти. А впродовж останнього року, продаючи ці смаколики, збирають десятки тисяч гривень на потреби армії. Загалом, свою справу, розповідають, дві сестри із Яремче започаткували два роки тому. А саме відкрили сімейну кондитерську.
Та після повномасштабного вторгнення дівчата поставили свою роботу на волонтерські рейки. Взялись реалізовувати благодійні ярмарки. Втім зізнаються, що надихнула їх на це переселенка з Київщини, яка тимчасово у них проживала.
Яремчанські кондитери провели уже понад 20 благодійних ярмарків і стільки ж концертів. Для кожного благодійного дійства, дівчата готують до десяти солодких позицій. Та ввесь асортимент, кажуть, налічує понад два десятки пляцків та інших смаколиків.
Також, серед десертів багато гуцульських та старовинних пляцків. Адже ще однією із цілей сімейної кондитерської двох сестер – є відродження старовинних рецептів.
З першого місяця Великої війни в Україні, усі виручені кошти від продажу випічки на благодійних ярмарках дівчата передають на потреби Яремчанських військових.
Наразі, завдяки продажу домашньої випічки, дівчата змогли зібрати та передати на ЗСУ понад 100 тисяч гривень.