Якщо вам ще не набридли цього сезону кабачки або ж ви уже не знаєте, що з ними зробити, то ловіть ще один цікавий і швидкий рецепит смачної закуски. Вона сподобається любителям пікантних снеків і точно буде кориснішою за чипси чи магазинні сухарики.
- 1 кабачок
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. сушений часник
- 1 ч. л. паприки
- гострий перець за смаком
- мелений чорний перець
- панірувальні сухарі
Приготування маринаду:
- В глибоку миску вливаємо олію і додаємо всі наші спеції і сіль.
2. Чорний перець краще використовувати свіжо змелений, але якщо такого під рукою не виявилося – підійде і готовий, з пакетика.
Приготування кабачків:
3. Кабачок у разі потреби очищаємо від шкірки, відрізаємо краї. Нарізаємо на великі брусочки.
4. Брусочки перекладаємо в маринад і залишаємо на 20-30 хвилин.
5. Не лякайтесь, якщо виділиться багато рідини – це нормально.
6. Далі обвалюємо кожен брусочок в панірувальних сухарях, чим більше сухарів пристане, тим краще.
7. Деко застилаємо папером або силіконовим килимком і викладаємо наші кабачки так, щоб вони не торкалися один одного.
8. Відправляємо в духовку на 20-30 хвилин. Готово!
Такі кабачки особливо смачні з соусом. Вибирайте свій улюблений, підійде будь-який: майонез, сметана, часниковий соус, дзадзикі або хумус. З останнім легкий перекус перетвориться в ситну вечерю чи обід!