Онлайн TV FM радіо FM пауза

Яку користь приносить споживання трьох молочних продуктів на день

а оцінками МОЗ , здоров’я і самопочуття людини на 50 % залежить від способу життя, в тому числі на 30 % – від харчування. Неможливо уявити собі здорове харчування без молочних продуктів, які забезпечують організм такими корисними речовинами як кальцій, калій, молочний білок і вітамін D.


“Згідно з медичними спостереженнями, у людей, які регулярно вживають молочні продукти з низьким відсотком жирності, нормалізується артеріальний тиск і зменшується ризик виникнення серцево-судинних хвороб”, – говорить столичний терапевт Роза Дорошенко.

“Кожен українець має знати, що такий простий крок, як вживання 3 молочних продуктів в день може значно поліпшити стан здоров’я, і відповідно тривалість життя, яка в Україні на 8 років менше ніж в найближчих європейських країнах”.

“Молочні продукти корисні при схудненні. Під час дієт потрібно стежити, щоб їжа була повноцінною і організм отримував всі необхідні корисні речовини. Тому в дієту можна і треба включати молоко, йогурт і сир з низьким вмістом жиру. Їх можна поєднувати з гречаною кашею, рисом, картоплею і дієтичними мюслями. Ну а салати замість майонезу найкраще заправляти кефіром”, – зазначає терапевт.

“За результатами всеукраїнського дослідження, проведеного УКАБ влітку 2013 року, 56 % українців знають, що вживання молочних продуктів в кількості 3 продукту в день позитивно впливає на здоров’я і добре самопочуття. Одночасно 72 % – обізнані про необхідність молочних продуктів для міцних кісток”, – говорить Володимир Лапа, генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.

Незважаючи на досить високий рівень знань про користь молочних подуктів, українці вживають їх набагато менше, ніж наші європейські сусіди. На сьогодні цей показник в Україні – 22 кг/рік на душу населення, в Росії – 45, у Франції — 70, а в сусідній Польщі – 72. Згідно з дослідженням, причиною цього є те, що тільки 45 % українців обізнані про можливості молочних підприємств виробляти якісну і корисну молочну продукцію, при загальному рівні довіри до традиційних кисломолочним продуктам порядку 91 %.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua