Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мистецтво з бджолиного воску: інклюзивна група «Об’єднані любов’ю» створює унікальні свічки. Відео

screenshot 34 1 - Мистецтво з бджолиного воску: інклюзивна група «Об’єднані любов’ю» створює унікальні свічки. Відео - rai.ua Новини

У формі шишок, ялинок та ангеликів. І це ще не ввесь перелік свічок, які виготовляють учасники інклюзивної групи  ГО «Об’єднані любов’ю». За всі процеси роботи вихованців тут відповідають їхні батьки.

Першим етапом у створені свічки, кажуть майстрині, є підготовка форми. Нею слугує спеціальний силіконовий молд. Щоб майбутня свічка була досконалою, майстриня відцентровує нитку. А для того щоб почати процес виливання свічки, спочатку потрібно розігріти віск.

Після остигання воску, готовий виріб дістають із форми та отримують тендітну новорічну ялинку. Загалом, усі свої свічки майстрині зберігають у власній інклюзивній крамничці.

«Кожна свічка зроблена із натурального воску. Ми завжди купуємо його у бджолярів, або ми вже встигли випробувати різні. Ви можете тут навіть побачити жовтий віск, який переважає з світлого квіткового пику. Темніший – це гірський віск, по кольору наближений до зеленого, адже там бджоли використовують навіть ялинкову смолу». – розповідає керівниця ГО «Об’єднані любов’ю» Марія Червак.

screenshot 37 2 - Мистецтво з бджолиного воску: інклюзивна група «Об’єднані любов’ю» створює унікальні свічки. Відео - rai.ua

Процес виготовлення свічки також проходить як аромотерапія, адже вся майстерня просочується запахом меду, вощини і польових квітів. А це позитивно впливає на емоції дитина, яка виготовляє ці воскові вироби.

До слова, свої мистецькі вироби із воску, учасники інклюзивної групи часто продають на різних благодійних ярмарках.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua