Онлайн TV FM радіо FM пауза

Знаменитий будинок Веттіїв у Помпеях відкривається після 20 років реставрації. Відео

Новини

Ступивши за ці двері, наче переносишся на 2000 років у минуле. Це будинок Веттіїв, який був одним із найбагатших у Помпеях. Перед цим його 20 років реставрували, а тепер знову відкрили для огляду.

Будинок належав двом колишнім рабам Авлу Веттію Конвіві та Авлу Веттію Рестітуту. Здобувши свободу, вони почали торгувати і з часом розбагатіли. Чоловіки купили великий дім з атріумом, збудованим у I столітті нашої ери.

Вони відремонтували та прикрасили його фресками. На багатьох зображено персонажів грецьких міфів. Велика кількість творів мистецтва свідчила про новий соціальний статус колишніх рабів.

Фрески створено після 62 року. Їх виконано в четвертому стилі римського стінопису. Його ще називають перспективно-орнаментальним.

Будинок Веттіїв виявили наприкінці ХІХ століття.

Реставратори відремонтували підлогу, колони й відновили кольори фресок, які раніше поблякли. Тепер у будівлі працює інноваційна система освітлення, і настінний розпис більше не постраждає.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua