Онлайн TV FM радіо FM пауза

У ПНУ реалізовують проєкт, аби зменшити поширення ожиріння та цукрового діабету в Україні. Відео

Новини

Майже рік у Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника триває реалізація транскордонного проєкту “Персоналізація підходи для попередження ожиріння та діабету”.

Поки в усьому світі шукають ліки від коронавірусу та інших інфекційних захворювань, більше половини українців страждають від іншої проблеми – надмірної ваги. Тривалий час на це зовсім не звертали увагу. Утім нині – ожиріння визнали хворобою. І найгірше, що за останні 30 років все більше дітей мають надмірну вагу.

Аби попередити та запобігти розвитку ожиріння та цукрового діабету – у Прикарпатському університеті реалізовують транскордонний проєкт “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету”.  Восени науковці проведуть скринінг прикарпатців, зокрема школярів, та визначать їх схильність до хвороби.

Обстеження робитимуть за допомогою, так званої, «розумної ваги». Для цього потрібно лише ввести вік, зріст та масу тіла людини. Таким чином, розумна вага покаже відсоток м’язів та жиру в організмі, а також вісцеральний жир, який накопичується навколо органів.

Окрім цього, під час обстеження вимірюватимуть рівень цукру в кров, об’єм талії та інші показники.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua