Онлайн TV FM радіо FM пауза

Журналісти зі всієї України досліджували досвід громад Івано-Франківщини під час престуру. Відео

Новини

Три дні тривав на Івано-Франківщині всеукраїнський престур. В його рамках 14 журналістів зі всієї України вивчали досвід господарювання прикарпатських громад під час військових дій. Побували в Матеївецькій та Коломийській громадах.

Поїздку Коломийщиною журналісти розпочали із приміського Перериву. Тут всі мали нагоду познайомитися із роботою медичної амбулаторії. До речі, як зазначив голова Матеївецької громади Любомир Веселовський, наразі в об’єднанні діє три медзаклади. Щороку на їх утримання виділяють кошти і щоразу більші.

Потім гості відвідали церкву, яку три роки тому відкрили у Матеївцях. А ще побували на тренуванні дітлахів на майданчику зі штучним покриттям. Координаторка Харківського пресклубу Людмила Доля зазначила, що головну увагу зараз треба звертати саме на дітей.

Далі журналісти переїхали до Коломиї. Тут відвідали волонтерський центр. І вже на підбитті підсумків в музеї історії міста всі зазначили, що їхатимуть із міста над Прутом із приємними спогадами.

Багато гарних вражень у гостей було під час відвідин саме волонтерського центру, каже відповідальна секретарка Івано-Франківської організації НСЖУ Вікторія Плахта. Вона певна, що колеги повезуть із собою додому лише добрі спогади про перебування на Прикарпатті.

У п’ятницю журналісти працювали в обласному центрі, де відвідали релоковані підприємства та мали зустріч із керівництвом громади. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua