Онлайн TV FM радіо FM пауза

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів: у Росії назвали умови для перемовин

Новини

Президент України Володимир Зеленський закликав главу РФ Володимира Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей.

Про це він сказав у відеозверненні, яке опублікували в обід 25 лютого, пише Громадське. 

«До президента РФ: по всій території країни йдуть бої. Давайте сідати за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. А тепер до ЗСУ: Стійте міцно, ви все, що в нас є, ви все, що захищає нашу державу», — сказав президент. 

Очільник Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умови для перемовин з Україною. За його словами, українські військові мають скласти зброю.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передають російські «РИА Новости».

«У будь-який момент, як тільки збройні сили України відгукнуться на заклик нашого президента, припинять опір, складуть зброю. Ніхто на них не збирається нападати, ніхто їх не збирається пригнічувати, нехай повертаються до родин. А українському народу давайте надамо усі разом можливість визначити свою долю», — сказав Лавров. 

Водночас прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що «готовність Києва до переговорів з Москвою є рухом у бік позитиву».

Однак спікер Путіна не уточнив подробиці можливих переговорів між країнами: «У Кремлі звернули увагу на заяву Києва про готовність переговорів з Москвою, його належить проаналізувати».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua