Онлайн TV FM радіо FM пауза

Зеленський, Гутерріш й Ердоган обговорили питання зернового коридору, військовополонених та ЗАЕС. Відео

Новини

У четвер у Львові відбулися переговори президента України Володимира Зеленського, Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та президента Туреччини Тайїпа Ердогана. Зеленський зустрівся з кожним окремо, а також вони поспілкувалися всі разом.

Володимир Зеленський і Тайїп Ердоган обговорили викрадення росією українського зерна, ситуацію на Запорізькій атомній електростанції та співпрацю в оборонній галузі. Також було підписано документ, згідно з яким Туреччина допоможе Україні відновлювати зруйновану інфраструктуру та візьме під свій патронат відбудову Харкова та Харківської області.

Президенти ще обговорили можливість удосконалення зернової ініціативи, посилення безпеки її реалізації та збільшення обсягів експорту.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав до демілітаризації Запорізької АЕС, яку Росія використовує для ядерного шантажу, і сказав, що він серйозно стурбований через цю ситуацію. Президент України й Генеральний секретар ООН погодили деталі можливої роботи на Запорізькій атомній електростанції місії МАГАТЕ.

Також Володимир Зеленський попросив Антоніу Гутерріша особисто сприяти тому, щоб представники ООН дістали постійний і безперешкодний доступ до депортованих до росії українців, а також допомогти звільнити полонених українських військовиків і медиків. Гутерріш повідомив, що направить місію ООН для встановлення фактів загибелі в Оленівці українських військовополонених.

Це був перший з початку широкомасштабної війни візит до України Тайїпа Ердогана та другий Антоніу Гутерріша.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua