Онлайн TV FM радіо FM пауза

Звички, які продовжують молодість (Країна здоров’я)

“Країна здоров’я” шукала ефективні методи, які допоможуть зберегти молодість.

Першою корисною звичкою вважається фізична активність. Адже ті, хто хоче залишатися якомога довше молодим – повинен бути рухливий. Лікарі рекомендують проходити за день не менше 10 тисяч кроків. Саме це показник дає тілу заряд і необхідне навантаження. Замінюйте поїздку з роботи до дому – прогулянкою, а похід в магазин через парк.

На другому місці за важливістю знаходиться харчування. Те саме, що необхідно контролювати. Без збалансованого харчування можна отримати високий холестерин, ожиріння або зовсім брак будь-яких нутрієнтів. Особливо до цього схильні люди, яким за сорок років. Для контролю харчування та порекомендувати йому добової норми білків, жирів і вуглеводів. Особливо варто приділити увагу білкам, так як з віком м’язова маса починає зменшуватися. Рекомендується в кожен їда споживати не менше 20-25 грамів білка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пластичні хірурги розповіли, як їжа впливає на молодість

Третім обов’язковим правилом при «омолодження» організму необхідно встановити спорт. Рекомендується відвідувати спортивний зал не менше трьох разів на тиждень. Також не варто забувати і про кардіо-тренуваннях, які можна виконувати як на тренажерах, так і на вулиці.

Четверте місце займає здоров’я кишечника, так як в ньому знаходиться більше 70% клітин, які відіграють важливу роль для діяльності імунної системи людини. Саме тому кишкову мікрофлору необхідно підтримувати в хорошому стані. Для цього варто відмовитися від споживання алкоголю та тютюнових виробів.

П’ятим правилом стало підтримання мозкової активності, щоб уникнути вікових когнітивних проблем. Для профілактики розвитку недоумства необхідно регулярно вирішувати кросворди, судоку і логічні задачі. Завдяки цим вправам мозок людини залишається «молодим» приблизно на десять років.

Примітка. Збереженню молодості і розумової активності сприяє вивчення іноземних мов, особливо у зрілому віці. Показово, що дуже багато людей вивчають англійську завдяки онлай-курсу “Рік англійської мови в Україні“. Деякі пенсіонери, навіть не плануючи поїздок за кордон, використовують уроки курсу для посилення своїх розумових здібностей, що має позитивний вплив на здоров’я.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua