Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вчені назвали провісників швидкої смерті

Люди, які втратили нюх у середньому віці, з великою ймовірністю помруть рано.

Як пише The Huffington Post, раніше втрату нюху асоціювали з хворобою Альцгеймера, проте нове дослідження показало, що у тих, хто не захворів на цю хворобу, також був ризик передчасної смерті, якщо вони втрачали нюх.

Аносмія – це медичний термін, що означає втрату нюху. Це зазвичай викликане специфічним назальний станом, таким як синусит або травма головного мозку.

Дані нового дослідження дорослих віком від 40 до 90 років, вчені пов’язують із поганим нюхом і з підвищеним ризиком смерті. Під час експерименту, який тривав 10 років – 411 із 1774 учасників померли.

Після того, як дослідники зі Стокгольмського університету врахували такі чинники, як демографія, стан здоров’я і функції мозку, вони виявили, що у людей, які втратили нюх, ризик передчасної смерті на 19% вищий, ніж у людей із нормальною функцією запаху.

“Наші результати не пояснювалися деменцією, яка раніше була пов’язана з втратою нюху. Замість цього ризик смерті був однозначно передбачений втратою запаху”, – сказав доктор Йонас Олофссон, старший автор дослідження.

“У наших майбутніх дослідженнях ми спробуємо визначити біологічні процеси, які допоможуть пояснити це явище”, – зазначає він.

Результати наукового експерименту також свідчить про те, що зниження нюху вважається результатом старіння мозку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua