Онлайн TV FM радіо FM пауза

Україна та ЄС домовились про взаємне визнання паспортів вакцинації

Здоров'я

Україна і Європейський Союз досягли політичної згоди про взаємне визнання COVID-паспортів. Їх українці зможуть отримати в пунтках щеплень (у паперовому вигляді) або в додатку “Дія”.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер в програмі “Зворотний зв’язок” на телеканалі “Україна 24”, пише УНН.

“Ми працюємо над сертифікатом, який буде вивантажуватися або в паперовому вигляді там, де вам зробили щеплення, або через додаток „Дія“, це буде окремий документ, який з’явиться, і там буде вся необхідна інформація. І ми налагодимо обмін з ЄС. Але потрібно розуміти, що це робиться не тільки під туристичні поїздки, ми чітко знаємо, скільки в країні видано закордонних паспортів”, — сказав Кучер.

Він додав, що це буде документ з відповідним кодом, який зможуть перевірити компетентні служби, зокрема і в аеропортах країн ЄС, якщо їм буде потрібно. Вся інформація зберігається в системі E-Health, вона звідти вивантажується, робота буде набагато полегшена.

Як повідомляло РАІ, за минулий тиждень, у перiод з 17 по 23 травня, в Івано-Франкiвськiй областi на грип та ГРВІ захворiло 4291 осiб, в тому числі 2592 дитини до 17 років, що становить 60,4%.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua