Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ця олія запобігає втраті зору

Вчені зробили нове відкриття і зазначили, яка олія може врятувати зір. Згідно з недавнім відкриттям вчених з Центру старіння при Шербрудском університеті, помірне вживання рослинної олії може запобігти втраті зору, пов’язаній з віком.

У ході своїх експериментів дослідники помітили, що рослинна олія чинить сприятливий вплив на епітелій сітківки ока, запобігаючи його руйнуванню. Через порушення функціонування клітин ретинального пігментного епітелію, людина, з віком, втрачає зір. Вживання рослинної олії допомагає уповільнити, і навіть зовсім запобігти розвитку ретинопатії (незапальній поразці сітчастої оболонки очного яблука).

За словами вчених, завдяки жирним кислотам, що містяться в рослинній олії, збільшується плинність мембрани, що полегшує проходження світла через око. Дієта з низьким вмістом транс-ненасичених жирів, а також багата омега-3 жирними кислотами і вживання оливкової олії може знизити ризик розвитку ретинопатії. «Заміна нейтральних олій, використовуваних в очних краплях, рослинними, також знизить ризик вікових захворювань сітківки», — вважають дослідники.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua