Онлайн TV FM радіо FM пауза

Спорт захищає вагітних жінок (Країна здоров’я)

Добре відомо, що жінкам рекомендується позбавитися від зайвої ваги перед зачаттям дитини, адже ожиріння негативно позначається на здоров’ї плоду, пише Країна здоров’я. Якщо ж зробити цього не виходить, то жінкам з ожирінням рекомендується практикувати регулярні фізичні навантаження під час вагітності, як показало нове дослідження. Якщо майбутні мами витрачають на заняття на біговій доріжці приблизно 20 хвилин на день, то це вже позитивно впливає не тільки на їх організм, але і на здоров’я майбутніх дітей.

Зокрема, подібного роду тренування знижують ризик розвитку метаболічних розладів, включаючи гестаційний діабет. Нарешті, вони дуже благотворно впливають на ключові тканини в організмі плода, що в майбутньому позбавить його від серйозних проблем зі здоров’ям. Вчені з Кембриджського університету підкреслюють важливість отриманих ними даних на тлі бурхливої ​​на нашій планеті епідемії ожиріння. Материнське ожиріння робить украй негативний вплив на здоров’я матері і дитини і під час вагітності і протягом багатьох років після пологів. Саме тому майбутні мами повинні зберігати максимальний рівень активності в період вагітності.

Втім, якщо жінка вже виношує дитину і має великі об’єми зайвої ваги, їй настійно не рекомендують сідати на якісь радикальні дієти. Вони можуть привести до дефіциту нутрієнтів, які плід через пуповину отримує від матері, що може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям дитини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua