Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому SPF-крем важливий для шкіри та як його використовувати

Здоров'я

SPF-крем – це найкращий простий спосіб захистити шкіру, незалежно від вашого віку. При регулярному використанні крему можна уникнути сонячних опіків, раку шкіри та передчасного старіння. Про це пише РАІ з посиланням на UaМодна.

Що таке SPF?

Сонцезахисний фактор у кремі — це здатність захищати шкіру від певної частини ультрафіолетового (УФ) світла, яке називають UVB. УФ-промені відповідають за сонячні опіки та рак шкіри. Існує дві інші частини ультрафіолетового світла: UVC-промені (які не проходять через земну атмосферу) та UVA-промені (які також відповідають за рак шкіри, а також за її старіння). SPF широкого спектру захищає і від UVB-, і UVA-променів.

Який крем обрати?

Для повсякденного використання підійде крем із SPF не менше 30. Якщо ви проводите час на свіжому повітрі, обирайте засіб із SPF 50 та вище. 

Насправді більшість людей не використовують стільки сонцезахисного крему, скільки мали б, і цей вищий SPF допомагає компенсувати зменшене застосування.

Суперечки про нанесення крему

Щоб захистити обличчя, шию, руки та ноги, вам знадобиться приблизно 28 мл сонцезахисного крему. Для захисту обличчя і шиї — приблизно половина чайної ложки.

Сонцезахисний крем має бути до чи після інших засобів?

Якщо сонцезахисний крем має принаймні SPF 30, водостійкий і має широкий спектр дії, немає значення, у якому порядку ви наносите засоби для догляду за шкірою. Деякі люди вважають, що найпростіше працювати з голою шкірою — до нанесення макіяжу чи зволожувального крему. Знайдіть те, що найкраще підходить для вашої рутини.

Часто рекомендують використовувати його після тоніка та сироватки, SPF може замінити доглядовий крем або ж стати заключним кроком після нанесення доглядового засобу. Це залежить від потреб вашої шкіри. Для деяких людей нанесення обидвох видів крему, особливо влітку, буде занадто. Справа в тому, що SPF сучасного покоління містять достатню кількість доглядових компонентів, щоб ви спокійно могли обійтися без ще одного крему. Адже зазвичай така кількість засобів обтяжує шкіру, роблячи її масною.

Якщо у вас є сумніви щодо нанесення окремих продуктів, поговоріть зі своїм косметологом. Зараз часто при покупці косметики можна отримати чудову консультацію безкоштовно і під потреби вашої шкіри.

Чи працює макіяж із SPF?

Тонального крему чи іншого декоративного недостатньо, щоб захистити шкіру, навіть якщо він містить високий SPF. Вам знадобиться набагато більше косметики, ніж ви зазвичай використовуєте, щоб досягти позначеного рівня SPF.

Чи мінеральні сонцезахисні засоби краще?

Сонцезахисні засоби часто поділяють на дві категорії — які містять хімічні та мінеральні фільтри. У хімічних сонцезахисних кремах використовують інгредієнти, як-от: авобензон, октисалат, октокрилен, гомосалат та інші. Мінеральні сонцезахисні креми містять або оксид цинку, або діоксид титану. І хімічні, і мінеральні сонцезахисні креми діють однаково (поглинаючи ультрафіолетове світл,  перетворюючи цю енергію на незначну кількість тепла). Мінеральні сонцезахисні засоби також відбивають невелику кількість УФ-променів.

Для декого хімічні сонцезахисні креми можуть подразнювати шкіру. Якщо у вас чутлива шкіра або ви часто реагуєте на продукти, SPF на мінеральних фільтрах може бути кращим вибором.

Недолік мінеральних сонцезахисних засобів у тому, що вони часто залишають помітний білий відтінок. Тому вибір за вами. 

Як часто треба поновлювати захист?

Рекомендують це робити кожні 2 години. Для цього не завжди треба ще раз наносити шар крему. Тепер можна придбати SPF у формі кушона, наприклад. У такий спосіб не потрібно буде надто навантажувати шкіру.

Якщо ж ви цілий день працюєте вдома або в офісі, можна робити це рідше. Проте стежте, як зачасто виходите на вулицю. Тримайте запасний сонцезахисний крему на своєму столі. Навіть коротка прогулянка під час обіду може нашкодити вашій шкірі без сонцезахисту. Особливо якщо у вашому догляді є кислоти та ретинол.

Майте на увазі, що жоден сонцезахисний крем не є ідеальним. Носіть капелюхи з широкими полями, сонцезахисні окуляри або інший захисний одяг і, коли це можливо, шукайте тіні. Ми всі полюбляємо вітамін D, і він нам потрібен, утім, зловживати перебуванням на сонці все ж не варто.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua