Онлайн TV FM радіо FM пауза

Не куштуйте ягоди прямо з прилавків (Znaj.ua)

Про це попереджає видання Znaj.ua.

В обласному лабораторному центрі МОЗ в Запорізькій області повідомили, що в ягодах, які продаються у місті, знайшли неприємний сюрприз.

Так, паразитологи виявили в полуниці, яку продають на ринках в Запоріжжі, аскарид.

Лікарі настійно не рекомендують куштувати ягоди з прилавка, не вимивши попередньо.

Ягідний сезон у розпалі, втім, за порадою лікарів не слід надто налягати на куплені на ринках чи в магазинах ласощі. Як це не дивно звучить, але у ягодах також можуть бути паразити, що можуть нашкодити організму людини.

Напевне немає людей. які не люблять полуницю. Хто не вирощує вдома, купують її на ринка, і більшість покупців вважають, що на ринку вона безпечніша, ніж у магазинах.

Люди, які приходять купити полуницю, куштують її прямо з прилавків. Однак варто памятати. що цього робити не слід, адже полуниця не мита.

Але у такій звичайній дегустації, за словами лікарів, криється небезпека. На немитій ягоді можуть знаходитись яйця аскарид, які потрапляють в організм та призводить до появи паразитів в організмі.

Варто дотримуватися простих правил особистої гігієни, мити руки з милом перед їжою, а також правильно мити ягоди.

Для цього потрібно не просто промити під проточною водою, а краще замочити на 15-20 хвилин у холодній воді, а потім на 2-3 секунди занурити у воду температурою 60 градусів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua