Онлайн TV FM радіо FM пауза

Названі три топ-продукти для здоров’я зубів (Народна правда)

Полуниця, яблука і банани допоможуть зберегти здоров’я зубів.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Versiya”, стоматологи радять вживати популярні фрукти й ягоди для запобігання проблем із зубами.

Лікарі рекомендують ретельно стежити за ротовою порожниною. Зневага до неї викликає інфекції, які поширюються на внутрішні органи. Щоб мінімізувати ризик розвитку хвороб, стоматологи назвали ТОП-3 продуктів для здоров’я зубів.

Забути про карієс допоможуть яблука. Вони досить жорсткі, тому при пережовуванні масажуються ясна. Яблука збільшують слиновиділення, а це зміцнює зуби. Вони ж видаляють наліт, очищають ротову порожнину від інфекцій.

Полуниця дуже корисна для зубів, оскільки має відбілюючий ефект. Вона багата на вітамін C. Саме аскорбінова кислота добре очищає зуби. Особливо корисна суміш полуниці з содою. Для її приготування потрібно розтовкти ягоди. Потім їх змішують з содою в єдиній посуді і залишають на десять хвилин. Отриманою сумішшю потрібно чистити зуби. Після чого вони стануть білими, зникнуть темні плями і знизиться ймовірність карієсу.

Банан містить багато мінералів. Плід зміцнює зубну емаль. Корисно протирати ротову порожнину шкіркою банана. Це допоможе відбілити зуби.

Стоматологи запевняють, що яблука, банани і полуниця – одні з кращих засобів для захисту від карієсу. Вони безпечні, приводять ротову порожнину в порядок якісно і швидко.

Разом з тим не варто покладатися виключно на ягоди та фрукти. Не можна забувати про зубну пасту і щітці. Інакше ніякі банани не допоможуть.

Нагадаємо, раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що експерт в області здорового харчування попередила про небезпеку одного з улюблених літніх продуктів багатьох людей. Помідори краще не вживати тим, хто страждає від захворювань суглобів і шлунково-кишкового тракту, зокрема, від коліту, гастриту та виразки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua