Онлайн TV FM радіо FM пауза

Найкорисніший напій для алергетиків

Сьогодні ми підготували для вас статтю про корисність традиційного китайського чаю, відомого також як улун (це уривок із книги Лео Галланда про джерела алергії та її причини виникнення у людини).

Доктор Лео Галланд — один із лідерів в світі інтегративної медицини (підхід до здоров’я, який націлений на лікування всього тіла для оптимального здоров’я, поєднуючи західну науку з комплементарною медициною).

Чай улун використовується як лікарський напій протягом більше 3000 років. Було з’ясовано, що він допомагає боротись проти алергії.

Улун виготовляється з частково ферментованого чайного листя, надаючи йому м’який смак. Листя цього чаю багате природними сполуками, так званими катехінами — сімейство флавоноїдів. Окиснення змінює їх природу, а вони, в свою чергу, змінюють фізіологічні ефекти чаювання.

Під час досліджень було з’ясовано, що катехіни пригнічують алергічну реакцію в щурів, а також те, що вони більш ефективні ніж ті, що є в зеленому чаї.

В Японія провели експеримент, в якому взяли участь люди із алергічною екземою. Зважаючи на те, що ліки їм не допомагали, учасники почали пити чай улун впродовж шести місяців, а уже через місяць деякі із них розповіли про покращення свого стану.

Як пити цей чай

Приблизно три чайні ложки сухого листя або чотири пакетики варити протягом 5 хвилин в киплячій воді. Згідно з японськими дослідженнями, протягом дня можна випити 4 горнятка такого чаю, і ні в якому разі не перевищувати цю норму.

Якщо улун вийшов дуже міцний, його можна розбавити гарячою водою до потрібної концентрації.

Для того, щоб зменшити кількість кофеїну в чаї, замочіть його в гарячій воді протягом 30 секунд, потім воду вилийте та долийте свіжу, після чого — прокип’ятіть, як було написано раніше.

Однак пам’ятайте, якщо у вас алергія на чай, не пийте його, а замініть гарячою водою, яку часто п’ють в Китаї та Японії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua