Онлайн TV FM радіо FM пауза

Надто довгий робочий день провокує смертельну хворобу (Народна правда)

Група французьких вчених з Університету Анже дійшла висновку, що занадто довгий робочий день – більше десяти годин – може підвищувати ризик розвитку інсульту.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в статті журналу Американської асоціації кардіологів «Stroke».

Вчені близько семи років спостерігали за станом здоров’я 143,6 тисяч осіб у віці від 18 до 69 років, які працювали повний робочий день.

Результати їхнього спостереження показали, що серед тих, хто впродовж 50 днів на рік працював не менше десяти годин на добу (42,5 тис. осіб), ризик розвитку інсульту підвищився на 29% (їх порівнювали з тими, хто не працював понаднормово).

Серед тих осіб, які регулярно працювали по десять годин впродовж десяти років (більш 14,4 тис. осіб), ризик інсульту підвищувався вже на 45%.

В цілому, від гострого порушення кровообігу мозку постраждали більше 1,2 тис. осіб.

Відмінностей між жінками і чоловіками в цьому плані вчені не виявили, але помітили, що внаслідок понаднормової праці особливо постраждали люди, яким не було 50 років.

Нагадаємо, вчені з Університету Огайо заявили, що вживання продуктів харчування, багатих вітаміном Е, забезпечує ефективний захист клітинам мозку і рятує від інсульту.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua