Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті триває кампанія з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи

Здоров'я

Понад 34 тисячі прикарпатських дітей повинні отримати щеплення проти кору, паротиту та краснухи у межах наздоганяючої вакцинальної кампанії. Це найбільша кількість з-поміж усіх регіонів України. На сьогоднішній день імунізовано майже 6,5 тисяч – тобто майже 19%. Такий низький показник щеплень, пояснює фахівчиня Марта Локатир, має кілька причин:

“На жаль, кампанія почалась із запізненням на місяць у зв’язку із затримкою доставки вакцини в Україну. І це припало на розквіт відпускних кампаній і канікул у дітей. Тобто у закладах освіти і дошкільних діти були відсутні, які б могли бути охоплені вакцинацією. Кампанія з імунізації має закінчитись до кінця вересня.”

Загалом на Прикарпатті щеплення проти кору отримали тільки 74% дітей у віці одного року. У шестирічному віці – 69%. Таким чином, в області не досягнуто потрібного рівня епідблагополуччя.

Реагіональна координаторка з проведення заходів імунізації нагадує, що кір одне з найбільш заразних захворювань. До слова, 93% дітей-переселенців, які нині мешкають на Прикарпатті вакциновані проти кору, паротиту та краснухи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua