Онлайн TV FM радіо FM пауза

Медики розповіли про небезпечні хвороби печінки (Народна правда)

Медики назвали хвороби печінки, які можуть загрожувати передчасною смертю.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на на neboley.com.ua.

Вірусні гепатити
Печінку можуть атакувати гепатовіруси А, В, С або D. Вірус типу А (жовтяниця або хвороба Боткіна) – найбільш безневинний. Цей вірус передається із забрудненою їжею або водою, досить легко ідентифікується, до того ж від нього є щеплення. Віруси В, С і D передаються з кров’ю або спермою і не дають специфічних симптомів – вони як правило стають хронічними, підвищуючи для людини ризик розвитку цирозу, печінкової недостатності, раку печінки.

Жирова хвороба печінки
Це хвороба, яка розвивається на тлі раціону з надмірною кількістю калорій, яку фахівці часто називають тихим убивцею. Майже не проявляючи ніяких симптомів, вона сприяє скупченю небезпечного жиру навколо печінки. Жирова тканина веде до збільшення органу в розмірах, що не дає йому повноцінно виконувати свої функції. В екстремальних випадках це може привести до раку печінки.

Алкогольний гепатит
Дане захворювання є запаленням печінки, спровокованим зловживанням алкоголем. При несприятливому розвитку, алкогольний гепатит у людини переходить в цироз печінки, який є незворотнім станом, часто дає серйозні ускладнення.

Абсцес печінки
Причиною абсцесу можуть стати бактеріальні, грибкові або паразитарні інфекції. Дане захворювання відрізняється тим, що людина відчуває сильний дискомфорт в області печінки. При абсцесі в печінці формується порожнина, яка містить інфіковану рідину або гній.

Рак печінки
Рак печінки в багатьох випадках – це наслідок хронічного гепатиту або цирозу. Дане захворювання дуже підступне: у багатьох випадках онкологічний процес дуже довго ніяк не виявляється.

Зазначимо, здорова печінка здатна фільтрувати все, що приймає (через сечу і кал). Саме тому в організмі здорової людини залишається все тільки корисне. А ось якщо печінка пошкоджена алкоголем, вірусами або хімічними речовинами, то вона не в змозі боротися з токсинами. Ми розповідали про ранні ознаки того, що ваша печінка перевантажена шкідливими речовинами.

Як раніше писала “Народна Правда”, незважаючи на здатність печінки самовідновлюватися після отруєнь, інфекцій, травм і т.д., цьому органу можна сильно нашкодити не тільки алкоголем або сигаретами. Велика кількість шкідливої ​​їжі, яку ми в зимовий час їмо частіше, а також наш звичний спосіб життя негативно впливає на печінку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua