Кріп має багато корисних властивостей, він відмінно поєднується з овочами, м’ясом і різними салатами, пише Країна здоров’я.

Однак, є ряд протипоказань, кому від кропу краще відмовитися.

Протипоказання і шкода кропу:

Ефірна олія кропу може провокувати розвиток алергічних реакцій.

Страви і лікарські засоби, приготовані на основі зелені або плодів цієї рослини, протипоказані людям, страждаючим гіпотонією.

Зловживання кропом може стати причиною запаморочення або тимчасового зниження гостроти зору.

Дієтологи не рекомендують вагітним жінкам їсти страви з додаванням цієї прянощі частіше, ніж раз на тиждень.

Кріп протипоказаний людям, що страждають атонією – захворюванням, що характеризується різким зниженням тонусу внутрішніх органів і скелетних м’язів.

Занадто часте включення кропу в раціон може стати причиною занепаду сил, швидку стомлюваність і непритомності.